Meniu Închide

Palmaresul elevilor argeșeni la Olimpiada Internațională de Limba Franceză-2019

În perioada 27-30 septembrie 2019 s-a desfășurat Olimpiada Internațională de Limba Franceză, la Chișinău, Republica Moldova.

Lotul olimpic al României a fost alcătuit din 6 elevi, laureați ai Olimpiadei Naționale de Limba Franceză 2019 (clasele a X-a – a XI-a), 2 dintre aceștia fiind argeșeni. Este vorba despre Tuțu Ioana, clasa a XI-a, de la Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I’’ Câmpulung, (care a concurat la nivelul B1) și Iorgulescu Horia, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu’’  Pitești (care a concurat la nivelul B2). Ei au susținut două probe obligatorii : o probă scrisă individuală și o probă orală în echipe distincte. Profesorii lor coordonatori sunt Florea Tatiana – Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu’’  Pitești și Grigorescu Mihaela – Colegiul Național Pedagogic ,,Carol I’’ Câmpulung.

Elevii argeșeni s-au întors de la Olimpiada Internațională de Limba Franceză cu un adevărat palmares, repurtând multiple premii remarcabile. Ioana Tuțu a obținut premiul I la proba orală pe echipe și premiul II la proba scrisă.

Horia Iorgulescu a obținut premiul I la proba orală pe echipe și premiul III la proba scrisă.

Argeșenii noștri au concurat cu elevi cu performanțe în acest domeniu, provenind din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova și România).

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!

 

Inspector Școlar General,

Prof. Dumitru Tudosoiu