Meniu Închide

Digitaliada

Fundația Orange deschide concursul de selecție a 10 școli gimnaziale din mediul rural care vor fi incluse în  programul de educație digitală –Digitaliada, începând cu anul școlar 2019-2020.
Proiectul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.
Copiii din cele 10 școli selectate vor învăța într-un laborator digital echipat cu tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Profesorii de matematică și TIC vor participa la sesiuni de formare în utilizarea kit-ului de conținut digital pentru gimnaziu: un pachet complet de aplicații și ghiduri de predare/ testare pentru fiecare an de studiu. Laboratorul digital poate fi folosit însă de orice profesor din școală.
Digitaliada a reușit să demonstreze deja impactul pozitiv pe care îlpoate avea educația digitală în școlile rurale. Îmbunătățirea notelor copiilor la aceste două discipline și interesul general crescut față de matematică și TIC reflectă disponibilitatea profesorilor de a lucra digital cu elevii lor. Aceste școli au devenit un exemplu regional și întreaga comunitate beneficiază de schimbarea produsă.
Competiția pentru selectarea școlilor gimnaziale din mediul rural care vor fi beneficiarele proiectului se va desfășura în intervalul 07 martie – 14 iunie 2018, astfel:
ETAPA 1. ÎNREGISTRAREA ONLINE A APLICAȚIILOR (PASUL 1): 7 MARTIE – 31 MARTIE 2019
Etapa a 2-a. Evaluarea aplicațiilor depuse: 1 aprilie – 11 aprilie 2019
Etapa a 3-a. Înregistrarea online a aplicațiilor (Pasul 2): 12 aprilie   – 18 aprilie 2019
Etapa a 4-a. Interviuri și vizite în teren: 6 mai – 31 mai 2019
Etapa a 5-a. Evaluarea finală: 1 iunie –14 iunie 2019
Etapa a 6-a. Semnarea contractelor cu școlile câștigătoare: 15 iunie– 15 august 2019
Competiția este reglementată printr-o METODOLOGIE DE SELECȚIE, care pune la dispoziția celor interesați toate detaliile necesare.
Metodologia poate fi descărcată de aici: