TURN_FILM PROIECTAT (1)

Avem bucuria de a vă anunța că vom deschide festivalul AdDOC luni, 14 mai, de la ora 12:00 la Cinematograful Sebastian Papaiani. Documentarul proiectat în deschidere va fi ”Turn”, o reconstituire animată a unui moment important din istoria recentă a Americii.

Festivalul s-a născut la inițiativa coordonatorilor de Cluburi de film One World Romania la Școală din mai multe orașe. Împreună, aceștia au selectat șase documentare care vorbesc despre diferite fețe ale bullying-ului, violenței și agresiunii cu care ne întâlnim zilnic.

Între 14 și 30 mai, proiecții de filme documentare și evenimente conexe vor fi organizate în 25 de licee din 18 localități. Sub motto-ul #greșesceu?, adolescenții și-au propus nu să caute vinovați, ci să deschidă discuții sincere despre ce alimentează și ce poate opri impulsurile violente.
TURN | Keith Maitland | SUA | 2016 | 86 min

Frica și inocența se confruntă în America, dar țara în care uciderile în masă au devenit rutină nu a fost întotdeauna așa. A existat un păcat originar: pe 1 august 1966, un student de 25 de ani a început să tragă la întâmplare din turnul central care domină campusul universității din Texas. La acea vreme, teroarea celor 96 de minute care au urmat, în care au murit 14 persoane și au fost rănite 31, era nemaiîntâlnită. Evenimentul a scos la suprafață, pe de-o parte, întunericul și sadismul unui individ, însă, pe cealaltă, bunătatea ființei umane în alții.

Vă invităm așadar la proiecția de luni. Pentru că locurile în cinematograf sunt limitate, profesorii care vin însoțiți de elevi sunt rugați să se înscrie printr-un email la adresa ioana@oneworld.ro sau prin telefon la 0746672385.

Profesorii vor primi adeverinta de participare. Eveniment organizat cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Inspectoratului Judetean Arges.

Vă mulțumim și vă așteptăm luni,

 

Echipa One World Romania la Școală