Stimate Domnule/Doamnă Director,

        Agenția Națională pentru Programe în Domeniul Educației și Formării Profesionale vă oferă,prin rețeaua proprie de formatori ERASMUS +,  oportunitatea de a participa gratuit la un Atelier de scriere de proiecte de Parteneriat strategic în domeniul educației și formării profesionale!

            ANPCDEFP, instituția care gestionează programul Erasmus+ in România, organizează împreuna cu formatorii din reteaua proprie de formare, un atelier de scriere de proiecte în cadrul Acțiunii Cheie 2 – Parteneriate strategice, domeniul VET.

Unde ? Atelierul va fi găzduit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Târgovişte, str. Calea Domnească nr. 127. 

Când ? Perioada:6 – 8 Februarie 2018

De ce? Sa învețe să facă proiecte Erasmus + ! Aceste proiecte pot aduce o schimbare în instituție/organizație: dezvoltarea/îmbunătățirea competențelor profesionale, schimbări în ceea ce priveste proceduri interne, metode, etc.

Succesul educației și formării profesionale se măsoară cel mai adesea în gradul de absorbție al absolvenților pe piața muncii, de modul și măsura în care competențele lor profesionale răspund nevoilor angajatorilor care trebuie să răspundă provocărilor unei economii globalizate și competitive. Modificările aduse recent la Legea Educației Naționale în ceea ce privește rolul și ponderea învățământului dual în peisajul învățământului profesional și tehnic oferă un cadru de implementare care necesită pregătirea resurselor umane pentru un tip de învâțare bazată pe competențe achiziționate la ”școală” dar mai ales la „locul de muncă”.

Pentru cine?                               

Instituțiile care pot aplica in cadrul Actiunii Cheie 2, sector VET, conform ghidului candidatului sunt urmatoarele:

-școală/institut/centru educațional de orice nivel din domeniul VET (incluzând licee tehnologice și vocaționale, școli profesionale ș.a.);

-o întreprindere (de tipul: IMM, companie mare sau întreprindere socială) publică sau privată;

-autoritate publică  la nivel local, regional sau național

-un partener social sau orice alt tip de organizație reprezentativă pentru activitatea profesională (de tipul: camere de comerț, industrie și artizanat, asociații profesionale și de meșteșugari, organizații sindicale)

-institut de cercetare;

-centru de pregătire  profesională;

-întreprinderi care furnizează co-training;

-organism care furnizează consiliere profesională, vocațională și în carieră;

-centru de recunoaștere a competențelor profesionale obținute prin învățare nonformaă și informală.

– instituție de învățământ superior;

-organizație non profit care desfășoară activități în domeniul educației și formării profesionale;

-fundație;

-organizație culturală, bibliotecă, muzeu;

Acest atelier se adresează mai ales personalului unor organizaţii sau instituţii eligibile care nu au mai coordonat proiecte de parteneriat strategic aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniul Formare profesională (VET). 

Scopul atelierului este să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+, sector VET. În cadrul atelierului, alternează etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților.

Formatorii Erasmus+ vin pregatiti sa va ajute sa dezvoltati un proiect si sa completati formularul de candidatura in cele 3 zile ale atelierului, iar expertii ANPCDEFP sunt pregatiti, ca, după atelier, să vă raspundă oricăror întrebari legate de aceste proiecte.

Informații detaliate puteți găsi la:

http://www.erasmusplus.ro/formare-profesionala-vet-parteneriate

Participarea la atelier este gratuită pentru participantii selectați (costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP).

Informații suplimentare, precum și detalii legate de înscrierea la atelier, condiții si criterii de selecție se găsesc la: http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/1134

Termen limita pentru inscriere:  28 ianuarie 2018

Pentru înscriere faci click aici: Înscrie-te aici

Formatori ERASMUS +

Liliana Rujanu&Valentin Stancu Irinel